Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Посол України в Німеччині заявив, що "не може уявити" дипломатичного вирішення війни з РФ

Українська

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв в інтерв'ю Rheinische Post заявив, що "не може уявити" дипломатичного вирішення війни безпосередньо з російським президентом Володимиром Путіним, передає УНН.

"Дипломатія працює. Ми досягли успіху в дипломатичному плані. 141 член Генеральної Асамблеї ООН підтримав нашу вимогу, щоб Росія залишила окуповані території, - сказав Макеєв.

Водночас він наголосив, що це не стосується Путіна: "Жодному президенту чи канцлеру не вдалося успішно домовитися з Путіним. Нікому не вдалося зупинити його від розгортання масштабної загарбницької війни в Європі. Я розумію, що багато німців просто за мир. Але за мир потрібно боротися зараз, це реальність у 2023 році".

Крім цього, посол розкритикував те, як інколи ведеться дипломатична дискусія у німецькому суспільстві.

"Невже потрібно продовжувати давати Вагенкнехтам і Лафонтенам (Сара Ваґенкнехт і Оскар Лафонтен, німецькі політики - ред.) цього світу широку трибуну в ЗМІ? Це лише поляризує. Це добре для шоу. Але чи приносить це користь населенню?" - запитав український посол. 

За словами глави уряду Німеччини Олафа Шольца, війна в Україні може забрати багато часу, а мир неможливий без виведення російських військ.

Поділитися

Коментар