Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МАГАТЕ повідомляє про часті вибухи поблизу Запорізької АЕС

Українська

Експерти МАГАТЕ, які наразі присутні на Запорізькій АЕС, повідомляють, що за межами об’єкта сталися потужні вибухи, що вказує на військову діяльність поблизу майданчика. Про це написав гендиректор організації Рафаель Гроссі в звіті МАГАТЕ, передає УНН.

"Майже щодня в останні дні та тижні команда МАГАТЕ з ядерної безпеки та безпеки на станції повідомляла про такі події. Деякі вибухи, очевидно, відбуваються на деякій відстані від найбільшої в Європі атомної електростанції (АЕС), тоді як інші здаються набагато ближчими до самого об’єкта. 25 січня приблизно о 10 годині ранку за місцевим часом пролунали вісім сильних вибухів, які спричинили вібрацію вікон офісів заводу, а 26 січня було чутно ще більше", — йдеться у заяві.

Гендиректор Гроссі сказав, що ці ознаки бойових дій поблизу ЗАЕС ще більше підкреслюють життєво важливе значення якнайшвидшого узгодження та впровадження зони ядерної безпеки та захисту навколо майданчика. За його словами, така зона допомогла б захистити ЗАЕС, упевнившись, що вона не є ціллю, а також не використовується для атак з майданчика АЕС.

Місія МАГАТЕ розпочала свою роботу на всіх атомних електростанціях України. Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

Поділитися

Коментар